NEMT & TRYGT IGENNEM

Processen

Bedre Huse gør din boligdrøm til virkelig og hjælper med rådgivning, byggeansøgning og byggeledelse indtil projektet er helt i mål.

Bedre Huse er specialiserede i renoveringsopgaver, badeværelser og tilbygninger.

Alle renoveringsopgaver er individuelle, mens der gælder mere generelle regler for tilbygninger, som altid kræver en byggetilladelse og en masse lovkrav. Her er nogle tanker, man bør gøre sig inden man bygger til – og hvad der skal til for at gå i gang med en tilbygning:

Når huset er blevet for småt, står man som forbruger overfor mange valg. Skal man bygge til, bygge et helt nyt hus eller flytte til et større hus?

Tilbygning eller helt nyt hus?

Rigtig mange bungalower og murstenshuse er bygget til at holde i mange år, selv om de er bygget i en tid med mere beskedne pladskrav. Når kvaliteten er i orden, vil det næsten altid kunne betale sig at renovere eksisterende hus og bygge til.

Et nyt typehus på 150 kvadratmeter koster sjældent under 3 mio. kr., da man også har udgifter til at få revet det gamle hus ned og komme af med affaldet.

Tilbygning eller købe nyt hus?

Beregninger fra Bolius viser, at salg og køb af en bolig hurtigt løber op over 200.000 kr. Dertil kommer den enorme opgave med at flytte og udgifter til et flyttefirma. Hvis man er glad for sit kvarter og har plads på grunden til en tilbygning, er det ofte mest rentabelt at bygge til.

Det er altid en vurderingssag, om det kan betale sig at renovere det eksisterende hus og bygge til – og måske er det svært at se, hvordan de nye kvadratmeter kan integreres i boligen. Bedre Huse giver gerne råd med i den sammenhæng.

Det kan tage fra en uge op til mange måneder at få en byggetilladelse, og du må ikke gå i gang med byggeriet uden tilladelsen. Ansøgningen finder du på Byg og Miljøs hjemmeside, hvor du logger ind med dit Nem-ID: Byg og Miljøs hjemmeside. De fleste kommuner opkræver et gebyr for at behandle din ansøgning, og prisen kan enten være fast eller afhænge af den tid, de bruger på arbejdet.

 • Hvis I ønsker at bygge til, bistår Bedre Huse gerne med alt det formelle. Kontakt os for et forpligtende møde
 • Hvis I selv ønsker at stå for planlægningen, så er der en masse generelle regler for maksimal højde, afstand til skel og byggeprocent, der skal være opfyldt. Lokalt kan der være særlige krav i dit område, og nogle gange skal naboerne høres om dit byggeprojekt. Derfor er det en god ide at rette henvendelse til kommunens Miljø- og Teknikafdeling, hvis du er i tvivl om reglerne, hvor du bor.
 • Før du får lov til at bygge, checker Kommunen at alle regler er overholdt. Dette indebærer, at du skal indsende en masse fakta. Ansøgningen indsendes digitalt – og skal typisk bestå af:

En kort beskrivelse af det ønskede byggeri og formålet. For eksempel at man ønsker at opføre en tilbygning til huset, som skal anvendes til bolig.

Situationsplan: Ligesom en plantegning, men i større forhold, hvor man kan se hele grunden. Det skal fremgå, hvor bygningen ligger på grunden i forhold til skel og eksisterende bygninger. Hvis der er særlige forhold omkring kloakering og brønde, kan det være godt at have dette med.

Plantegning: Indretning af bygningen inklusive mål og udregnede arealer.

Facedetegninger: En skitse af den nye bygning fra alle sider. Det bedste er at sende profiltegninger både som før og efter byggeriet. Dette kaldes også ”nuværende” og ”fremtidige” forhold.

Snittegning: Bygningens højde og placering af vinduer og lignende – gerne set i forhold til eksisterende bygninger.

Afløbsplan: Oversigt over vandtilførsel, afløb, tagvand og brønde. Her skal både være en plan for nuværende og fremtidige afløbsledninger og brønde.

Jordforhold: Analyse af jordforhold og underlag under byggeriet for at sikre, at den nye tilbygning kan stå i mange år.

Materialeliste: Oplysninger om materialer, installationer og konstruktionen.

Hvad koster det så

At bygge til

Hvad koster en tilbygning?

Som en tommelfingerregel koster det omkring 30.000 kr. pr. m2 at bygge en tilbygning på 50 – 100 m2 uden bad og køkken. Denne pris er for en nøglefærdig tilbygning i standardmaterialer inklusive gulvvarme, trægulve, elarbejde og stikkontakter.

Valg af materialer har en stor indflydelse på prisen. Når man bygger til, anbefaler Bedre Huse, at man enten vælger de samme materialer som det eksisterende hus eller en helt anden type, der passer til huset. Derfor kan det hurtigt give mening at vælge særlige materialer eller tekniske løsninger, som er dyrere end en standardløsning.

Lavenergi-løsninger dyrere at bygge, men da varmeregningen falder, er det på den lange bane økonomisk fornuftigt at tænke i ekstra isolering.

Byggeriets form har også en betydning for prisen, da det er billigere at forlænge et parcelhus sammenlignet med at bygge en ekstra etage på huset. Ønsker man at grave ud til kælder, er der tale om langt højere kvadratmeterpriser. Det samme gælder for køkken/alrum og badeværelser. Der kan også være jordbundsforhold, spændvidde eller specielle arbejdsprocesser, der gør det dyrere og mere besværligt.

Størrelsen på tilbygningen spiller også ind på kvadratmeterprisen, da det er dyrere at bygge småt på grund af flere ydervægge pr. kvadratmeter.

Der er masser af muligheder for at opføre en tilbygning, der passer godt til det eksisterende hus enten i samme materialer eller som en kontrast. Hvis I leder efter den rigtige arkitekt, kan Bedre Huse formidle kontakter på dygtige og kreative folk, der kan udvikle og visualisere jeres boligdrøm.

Bedre huse er et byggefirma med stor erfaring inden for alle typer byggeri, og vi kan rådgive jer med at bygge, som I ønsker det.

Når vi bygger et nyt, tænker vi også miljø og energiforbrug. Lad os derfor høre, hvis I ønsker Svanemærket byggeri eller at bygge et lavenergi-hus.

Du er med andre ord i gode hænder, når du vælger at skabe dit drømmehjem i samarbejde med Bedre Huse. Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvilke muligheder I har.

Sådan bygger Bedre Huse

Vi har god erfaring med at være involveret allerede i planlægningsfasen. Alle gode byggesager består af tre trin:

Forberedelsen

 • Afklaring af projekt, pris og tidsplan
 • Byggetegninger og beskrivelser
 • Lovkrav og ansøgning til kommunen
 • Indgå aftale

Byggeriet

 • Opstart af byggeri
 • Byggestyring
 • Regelmæssig uvildig kvalitetskontrol
 • Afsluttende kvalitetssikring

Opfølgning

 • Aflevering af mangelfrit byggeri
 • Færdigmelding til kommunen
 • 1 års eftersyn
 • 5 års eftersyn

Forberedelsen

 • Afklaring af projekt, pris og tidsplan
 • Byggetegninger og beskrivelser
 • Lovkrav og ansøgning til kommunen
 • Indgå aftale

Byggeriet

 • Opstart af byggeri
 • Byggestyring
 • Regelmæssig uvildig kvalitetskontrol
 • Afsluttende kvalitetssikring

Opfølgning

 • Aflevering af mangelfrit byggeri
 • Færdigmelding til kommunen
 • 1 års eftersyn
 • 5 års eftersyn

HUSK...

Hvis du har brug for et uforpligtende tilbud så ring på 66 200 999 eller skriv til os.

Ellers håber vi du fandt vores hjemmeside informativ og at du blev klogere på, hvad det kræver at udleve din boligdrøm 🙂

Vi står i hvert fald klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for det.

Send en mail

Cookie- og privatlivspolitik

BedreHuse ApS   •   CVR-nr.: 41722576   •   +45 66 200 999     info@bedrehuse.dk

Kontakt Bedre Huse