tilbygning

Bedre Huse hjælper dig i mål med din boligdrøm, når pladsen er blevet for trang. Har du brug for flere kvadratmeter eller måske en ombygning af det eksisterende hus, så giver vi gerne et råd med på vejen. Bedre Huse bistår også gerne, hvis du ønsker at bygge nyt. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Når huset er blevet for småt, står man som forbruger overfor mange valg. Skal man bygge til, bygge et helt nyt hus eller flytte til et større hus?

 

TILBYGNING ELLER KØBE NYT HUS?

Beregninger fra Bolius viser, at der er mange udgifter forbundet med salg og køb af en bolig – ejendomsmægler og afgifter løber hurtigt op i 230.000 kr. Dertil kommer den enorme opgave at flytte og udgifter til et flyttefirma.

Hvis man er glad for sit kvarter og har plads på grunden til en tilbygning, er det ofte mest rentabelt at bygge til. Især i Københavnsområdet, hvor kvadratmeterprisen på et hus i 2021 kostede kr. 57.957 pr. m2 i gennemsnit mens det koster fra 30.000 kr. pr. m2 at bygge til (uden bad og køkken). Dette gør en udvidelse af boligarealet til en økonomisk attraktiv investering, der udover glæden ved mere plads og giver pengene retur ved salg af boligen.

Det er altid en vurderingssag, om det kan betale sig at renovere det eksisterende hus og bygge til – og måske er det svært at se, hvordan de nye kvadratmeter kan integreres i boligen. Bedre Huse hjælper gerne med ideer i den sammenhæng. 

TILBYGNING ELLER BYGGE ET HELT NYT HUS?

Rigtig mange bungalower og murstenshuse er bygget til at holde i mange år, selv om de er bygget i en tid med mere beskedne pladskrav. Når kvaliteten er i orden, vil det næsten altid kunne betale sig at renovere det eksisterende hus og bygge til.

Et nyt typehus på 150 kvadratmeter koster over 3 mio. kr., da man også har udgifter til at få revet det gamle hus ned og komme af med affaldet. Til sammenligning kan man som regel få renoveret sin eksisterende bolig og få en tilbygning på 30 m2 for omkring det det halve.

Bedre huse tilbyder uforpligtende sparring omkring tilbygningen, så I ender ud med resultat, der passer til jeres behov og drømme. Hvis I drømmer om at tegne og bygge et helt nyt hus, så hjælper vi jer.

 

HVAD KOSTER EN TILBYGNING?

Som en tommelfingerregel koster det omkring 30.000 kr. pr. m2 at bygge en tilbygning på 50 – 100 m2 uden bad og køkken. Denne pris er for en nøglefærdig tilbygning i standardmaterialer inklusive gulvvarme, trægulve, elarbejde og stikkontakter.

Valg af materialer har en stor indflydelse på prisen. Når man bygger til, anbefaler Bedre Huse, at man enten vælger de samme materialer som det eksisterende hus eller en helt anden type, der passer til huset. Derfor kan det hurtigt give mening at vælge særlige materialer eller tekniske løsninger, som er dyrere end en standardløsning.

Lavenergi-løsninger dyrere at bygge, men da varmeregningen falder, er det på den lange bane økonomisk fornuftigt at tænke i ekstra isolering.

Byggeriets form har også en betydning for prisen, da det er billigere at forlænge et parcelhus sammenlignet med at bygge en ekstra etage på huset. Ønsker man at grave ud til kælder, er der tale om langt højere kvadratmeterpriser. Det samme gælder for køkken/alrum og badeværelser. Der kan også være jordbundsforhold, spændvidde eller specielle arbejdsprocesser, der gør det dyrere og mere besværligt.

Størrelsen på tilbygningen spiller også ind på kvadratmeterprisen, da det er dyrere at bygge småt på grund af flere ydervægge pr. kvadratmeter.

Der er masser af muligheder for at opføre en tilbygning, der passer godt til det eksisterende hus enten i samme materialer eller som en kontrast. Hvis I leder efter den rigtige arkitekt, kan Bedre Huse formidle kontakter på dygtige og kreative folk, der kan udvikle og visualisere jeres boligdrøm.

Bedre huse er et byggefirma med stor erfaring inden for alle typer byggeri, og vi kan rådgive jer med at bygge, som I ønsker det.

Når vi bygger et nyt, tænker vi også miljø og energiforbrug. Lad os derfor høre, hvis I ønsker Svanemærket byggeri eller at bygge et lavenergi-hus.

Du er med andre ord i gode hænder, når du vælger at skabe dit drømmehjem i samarbejde med Bedre Huse. Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvilke muligheder I har.

VALG AF ENTRERISEFORM?

Vi står gerne for at styre alle håndværkerne (en såkaldt hovedentreprise). Hvis I også ønsker Bedre Huses skal hjælpe med at søge byggetilladelse og koordinere med rådgivere som eksempelvis ingeniør og arkitekt, så bistår Bedre Huse også med det. I dette tilfælde er der tale om en totalentreprise, og det indebærer, at vi koordinerer alt arbejdet og står for alle de lovmæssige regler og tilladelser, som renoveringen skal overholde.

Uanset valg af entrepriseform, stiller Bedre Huse altid høje krav til vores underentreprenører og sørger for den løbende fremdrift, kvalitetssikring og dokumentation. Vi har et stort netværk af dygtige fagfolk, der også kan overholde en tidsplan. Det betyder, at I kan være trygge ved et godt resultat og en ordentlig proces.

Bedre Huse er medlem af DI Dansk Byggeri og Byg Garanti, som er jeres garanti for, at I får det ønskede resultat på dit renoveringsprojekt.

Bedre Huse er medlem af DI Dansk Byggeri

Bedre Huse er medlem af Byg Garanti

Ring til os

Send en mail

Kontakt os for en uforpligtende samtale

HUSK...

Hvis du har brug for et uforpligtende tilbud så ring på 66 200 999 eller skriv til os.

Ellers håber vi du fandt vores hjemmeside informativ og at du blev klogere på, hvad det kræver at udleve din boligdrøm 🙂

Vi står i hvert fald klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for det.

Send en mail

Cookie- og privatlivspolitik

BedreHuse ApS   •   CVR-nr.: 41722576   •   +45 66 200 999     info@bedrehuse.dk

Kontakt Bedre Huse